BP – Malmö FF 0-1 (0-0)

Det började bedrövligt. Den första kvarten hade MFF så många avslut att jag undrade om BP skulle komma undan ett tvåsiffrigt resultat. Det gick nästan löjligt enkelt för de himmelsblåa att komma till riktigt bra lägen; centralt genom mittfältet, på kanterna runt backar och mittfältare och med djupledsbollar bakom backlinjen. De gjorde liksom lite som de ville fram till avslutningslägena – då sköt de bort bollen i häpnadsväckande riktningar, eller tog högst innovativa och ineffektiva beslut. Poppen i målet såg faktiskt stabil ut och gjorde några fina räddningar.

Efter den första anstormningen lugnade sig malmöiterna en smula och började se lite bekväma ut. BP tilläts komma till ett par giftiga avslut, men där lyckades de faktiskt hålla jämna steg med sin (skenbara) överman och var inte speciellt nära. I spelet ute på plan var det egentligen bara ett lag på banan, men hemmalaget lyckades få några hörnor efter frejdiga kontringar. Att det stod 0-0 i paus var ändå märkligt.

Halvtidsvilan erbjöd inga käcka Brommagymnaster den här gången. Det var som att underhållningsvärdet under de första 45 för en gångs skull räckte och att någon hade förutsett att de spänstiga ungdomarna (gymnasterna, inte Brommapojkarna) gott kunde få vila.

Andra halvlek såg något bättre ut från hemmalagets sida, vilket inte säger mycket. Den totala dominansen fortsatte, men bolltempot var relativt lågt och chanserna färre. Till slut såg tränaren i Malmö FF sig tvingad att stoppa in Niklas Skoog, den gamle målräven. Han behövde inte vara på plan i många minuter förrän kulan låg i håven. 0-1 efter en liten tavla av mittlåset (inte den första i matchen, men den mest ödesdigra) och en klinisk avslutning av Skoog.

Den sedvanliga BP-forceringen var lika pålitlig som alltid, med en riktigt bra målchans med minuten kvar. Men Ekström missade som vanligt och så var matchen slut. 0-1 var på det hela taget ett resultat i underkant, men det kändes ändå nesligt eftersom oavgjort inte var så väldigt långt borta.

Jaja. Nu väntar en månad eller två av mycket viktiga matcher. Förluster i dem och loppet kan vara kört – medan några vinster kan ge en rejäl skjuts uppåt i tabellen. Jag hoppas på det senare scenariot. Den här gången kändes det lite tröstlöst under långa perioder, men Malmö FF är ett riktigt bra lag. Kanske det bästa i Sverige.

One thought on “BP – Malmö FF 0-1 (0-0)

  1. För långa och för sportiga inlägg.
    Mer balkonglådor och musik tack!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *