Julbord II

När jag var ute och strosade i söndags slank jag in på Mio för att kolla om mina stolar hade kommit. De skulle ju ha skickats till butiken “i veckan”. Ja, jag skulle väl egentligen ha fått dem runt den 10 november 2008, men enligt det senaste budet var det i måndags eller onsdags som lastbilen från lagret skulle ha anlänt.

Nej. Stolarna var tydligen “på väg” den här gången också. Damen i kassan lovade att höra av sig när hon visste något mer om vad som hade hänt men hittills har hon inte gjort det. Dessutom nämnde hon Mios leveranstidsgaranti (längst ned på sidan) och sa att jag förstås skulle få kompensation. För så här lång tid ska det ju inte ta.

Jag fick gå hem tomhänt igen. Och nu är det alltså tyst från Mio. Igen.

Den där garantin känns förresten som ett skämt: “beloppet för ersättning vid försenad leverans uppgår till max 10% av varans värde”. Jag ska alltså fortfarande betala 3510 istället för 3900 kronor, trots att det gått ett knappt kvartal sedan min beställning. Nej, snart är det jag som köper stolar någon annanstans. Det här fungerade ju uppenbarligen inte.

Ända till någon bevisar motsatsen hävdar jag att Mio är skit.

One thought on “Julbord II

  1. Det surrar till i fickan; Mio skickar ett sms igen. Min order “har anlänt”. Jag bedömer chansen till att detta ska vara sant till 3,7 procent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *