Ski&mot.

Med min mobiltelefon kan jag förutom att ringa och skicka sms, även hantera min e-post. När jag går in i “Inkorgen” finns alternativet “Ski&mot.” som jag väljer för att skicka och ta emot e-post. Det verkar ganska logiskt. Eller?

“Ski” borde stå för “skicka”. Men “mot.”? Jag får inte ihop det. Skulle det betyda “mottag(a)”? Det låter inte som korrekt modern svenska. Kan “Ski” stå för “Skickande” och “mot.” för “mottagning”? Men det verkar inte heller naturligt. I ett annat läge på telefonen finns det mer plats för funktionen och där heter den “Skicka & ta emot”, som känns som en lättbegriplig formulering.

Nu kanske jag borde komma med ett bättre alternativ än “Ski&mot.” och inte bara sitta och racka ned på det som erbjuds. Men på rak arm kan jag inte hitta på något. Varianten med ski*ta är inte heller helt lyckad.

3 thoughts on “Ski&mot.

  1. Njaej… Det är ju en aktivitet jag utför. Jag skickar och tar emot meddelanden när jag väljer det alternativet, som är samma handling som jag gör när jag väljer “Skicka & ta emot”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *