Robynkonsert

Åh, jag såg en så bra konsert med Robyn på SVT igår. Det var en inspelning från Los Angeles förra året och repertoaren bestod mestadels av elektropoplåtarna från senaste skivan. Stundtals var det nästan magiskt i min nedsläckta lägenhet, upplyst endast av den alldeles för stora tv-skärmen. SVT hade valt att sända i Dolby Digital och ljudet pumpade ut ur högtalarna på lagom mycket för hög volym. Två trumslagarpojkar, en keyboardist och så Robyn. Taktfasta rytmer, blippande dataljud och en grym röst.

All den energi som de hade med sig på scen lyckades de förmedla till publiken på plats och även ända hem till mig i tv-soffan. Robyns konserter är verkligen fantastiska! Och vad hon än ger sig in på så blir det rätt. Istället för att följa trender skapar hon dem själv. Hon är som Madonna. Oerhört stor.

Efter konserten slog jag över till Grammisgalan på Fyran. Efter en stund var det dags att kora vinnaren av “Årets live-akt”. Där var hon igen: Robyn. Hon såg lika glad ut som i grannkanalen och jag tycker det var en mycket välförtjänt pristagare. Det tyckte hon själv också i sitt tacktal, så där naturligt kaxigt utan att vara otrevlig.

Det här året får jag masa mig iväg på nån konsert. Det får jag. Senast jag kom iväg var väl i november 2007 och det håller inte. Hoppas hon har någon hyfsat närbelägen turné inplanerad under året. Popkonsert! Kul!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *