Julbord

Den 3 november var jag på Mios möbelvaruhus här i Stockholm city. Jag bestämde mig för ett Ljusterö matbord och inte mindre än åtta Skaftö stolar. Varorna skulle jag bygga ihop själv och hämta ut byggsatsen i varuutlämningen inne i stan. “Vi skickar sms när du kan hämta dem” sa damen i kassan och trodde att det skulle ske någon gång “i nästa vecka”. Men på pappret med orderbeställningen som jag fick med mig, stod det vecka 48.

Tiden gick men inte fick jag något sms. Inte bara “nästa vecka” passerade, utan även vecka 48. Jag undrade lite över vart hela min matsalsgrupp hade tagit vägen. Det började lacka mot jul och jag hade väl tänkt att ha de nya möblerna klara så jag kunde bjuda hem folk i julhelgen. Men nu såg det mörkt ut.

Den 19 december fick jag äntligen mitt sms från Mio om att möblerna nu kunde hämtas “under butikens öppettider”. Det här var ju precis när allt var som stressigast inför julen och det var heller inte lätt att få tag i någon bil att köra stora Mio-paket i. Vidare var “butikens öppettider” begränsade under julhelgen. Så inte förrän den 2 januari kunde jag engagera Far med stora Skodan och hämta varor hos Mio.

Döm om min förvåning när damen i kassan, efter att ha fått mitt ordernummer, svarade att “…bordet är visst här… men stolarna… jag måste kolla… nej, dem har vi inte här i butiken… de finns visst på lagret i Tibro…”. Tydligen var det en bugg i datorregistreringen av stolarna, som gjorde att datorn tolkade deras status helt fel. Damen i kassan ursäktade sig så mycket och undrade hur jag ville göra. Jag bestämde mig för att hämta bordet – Far stod ju utanför med motorn varm – och ta stolarna senare.

Sagt och gjort. Eftersom ordern också var lite krångligt registrerad hade all rabatt på mitt möbelpaket dragits på just bordet. Jag betalade därför inte farligt mycket för det ganska lilla men ohyggligt tunga bruna pappaketet.

Far och jag bar upp paketet till lägenheten, det gick in hur smidigt som helst i hissen, och sen byggde jag ihop benen med bordsskivan och skruvade fast extraskivan. Lätt som en plätt. Efter två månader hade jag äntligen mitt julbord. Inte blev det till jul, men till nyår. Det vill säga nästa nyår.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *