Ägget

Kreativ och innovativ som jag är, hade jag bestämt mig för att ha ett ägg på frukostmackan dagen därpå (läs: idag). Följaktligen kokade jag ägget under kvällen och ville sen få det att kallna.

Eftersom jag haft en köttfärssås stående ute på balkongen i flera dagar och det gått bra – den hade varit väl kyld och mycket hållbar och jag hade hämtat in lite i taget tills den tog slut – lade jag nu ut ägget på balkongen. Direkt på bara. På balkonggolvet av betong. Jättekallt.

När jag några timmar senare kom att tänka på mitt ägg och beslöt att lägga in det i kylen, var det spårlöst försvunnet! Kanske berodde det på stormen där ute. Kanske berodde det på den olyckliga kombinationen mellan storm och den lättrullande strukturen hos ägg. Efter en förtvivlad jakt på flera sekunder (min balkong är inte större än att det relativt fort går att utforska den tämligen ingående) såg jag ägget liksom fastkilat i den stora glipan mellan balkongvägg och balkonggolv. Hade det varit ett litet lantägg istället för ett rejält frukostägg… jag vill inte ens tänka tanken.

Raskt böjde jag mig ner och räddade frukostpålägget. Stormen ven runt öronen på mig och balkongen var höljd i dunkel. Det skulle komma att bli en blåsig natt. Men jag hade mitt på det torra; mitt ägg var i säkerhet.

Det är ungefär på den här nivån min vardag ligger spänningsmässigt.

4 thoughts on “Ägget

  1. Ha ha, skönt att höra att det är fler än jag som lever spännade liv!

  2. Idag när jag var nere på Netto för att inhandla lite förnödenheter såg det ut som att den billiga prästosten var slut så jag sträckte mig istället efter den mesiga men billiga herrgårdsosten. Väl uppe i lunchrummet kommenterar min kollega det faktum att jag fick den sista prästosten, jag fattar ingenting, jag var ju övertygad om att jag hade köpt en prästost. Spänning på hög nivå med ett lyckligt slut :)

  3. övertygad om att jag köpt en herrgårdsost ska det naturligtvis vara.

  4. Ett vardagsmirakel! Sånt kan nog nästan bara hända i mejeridisken. Snart ska jag berätta om när jag skulle lämna in min badrumslampa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *