Dagens Nyheter (forts.)

Som jag tidigare berättat var det lite struligt att få igång min prenumeration på DN. Nu har jag i alla fall fått min tidning varje dag i en dryg vecka och betalat har jag inte behövt göra heller. Glädjen är stor.

Men någon gång i veckan fick jag ett brev från prenumerationsavdelningen. Jag föreställde mig att kuvertet kunde innehålla något av följande två alternativ
1. En faktura på min prenumeration som beställdes i slutet av november
2. Ett välkomstbrev förklarande DN:s förträfflighet och lockerbjudanden att fortsätta när prövotiden var över

Men nej. Istället hade brevet en helt annan innebörd: “Vill du också börja dagen med en riktig morgontidning? Välkommen tillbaka till DN!“. Nu erbjöds jag en prenumeration för halva priset med formuleringar som “Du har tidigare läst DN, men gör det inte längre. Vill du vakna med DN igen? Då har du chansen nu!

Det är lite lustigt att de tror att jag inte är prenumerant – samtidigt som de varje morgon skickar ut en tidning till mig. Någonstans verkar det brista i kommunikationen på Sveriges största morgontidning. Det står i brevet att nästan 870.000 svenskar börjar dagen med DN men om det är prenumerationsavdelningen som står för den statistiken kan det ju röra sig om ytterligare ett antal. Jag skulle tippa att uppemot 4.700.000 svenskar får tidningen på morgnarna. Utan att de har någon aning om det. Mörkertalet är stort.

—–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *