Ingemar Sundén

På trettondagsaftonen hade jag fått nog. Min badrumslampa hade under en längre tid blivit allt mindre fungerande och glappkontakten hade nu förändrats från ett blinkande till ett mer konstant mörker. Efter att ha blivit hänvisad runt ett tag bland lampbutikerna (som aldrig sett en liknande lampa) i närheten, befann jag mig på min egen gata, hos min allra lokalaste elektronikhandlare: Relectric Service AB.

Bakom disken stod en man som visade sig vara något av en el-nörd. När jag plockade upp min lampa ur väskan och visade upp den för honom, kändes det som att jag var med i Antikrundan. Fast kanske mer Elrundan. Den drygt fyrtioårige karl’n började nämligen att presentera mitt exemplar för mig, som om jag hade bett honom om en värdering. Jag antar att jag hängde med på noterna och ställde några följdfrågor om konstruktionen, men kunde inte svara på särskilt mycket om lampans härkomst, eftersom den följde med lägenheten när jag köpte den. “Kanske står det något märke på fästet som är kvar i badrummet” var den bästa information jag kunde ge.

Mannen verkade vara fascinerad av lampan. Han förklarade att halogenlampor blir väldigt varma och att värmen kan smälta sönder vissa delar i själva lamphållarna. Men tyvärr kunde han inte hjälpa till med lagningen. Nej, några reservdelar hade han inte heller. Enligt honom fanns det bara en man som kunde hjälpa mig – och det var med stor andakt han uttalade hans namn: Ingemar Sundén. “Vänta, så ska du få hans telefonnummer”, sa han och smet iväg.

Det dröjde både fem och tio minuter och butiken började fyllas av andra kunder som undrade varför ingen fanns bakom disken. Jag började undra om det var något mystiskt med denne Sundén och om några speciella riter var tvungna att omgärda hanteringen av hans eftertraktade telefonnummer. Till slut återkom dock nörden med telefonnumret, som tycktes vara ett vanligt 08-nummer, ursäktade sig och berättade att Sundén håller till i Solna. Enligt lappen jag fick verkade firman heta “Sundén El”.

Jag gick hem med min lampa och ringde numret. För Ingemar Sundén berättade jag om glappkontakten i lamphållarna och beskrev så noga jag kunde alla problem. Någon större lust att åka iväg till Solna hade jag inte, men tydligen skulle han ändå in till stan och erbjöd sig att komma över och titta på lampan. Sagt och gjort. En halvtimme senare plingade det på dörren och Ingemar Sundén kom in.

Ingemar Sundén utstrålade pålitlighet och kompetens, på det där sättet som bara en inrökt hantverkare med mustasch kan göra. Trots att han inte sett “just den konstruktionen” tidigare erbjöd han sig att titta närmare på den och tog med sig lampan. Han skulle återkomma i veckan efteråt.

Det konstiga var att han faktiskt gjorde det. Min erfarenhet av dylika ärenden är annars att hantverkaren inte återkommer, utan att man som kund förväntas ringa och tjata ett antal gånger. Därför reviderade jag min bild av Sundén som hantverkare och började betrakta honom som lampguru istället. Hans meddelande på min telefonsvarare var tydligt och när jag ringde upp honom förklarade han att lampan var lagad, men att han inte kunde garantera hur lång tid den skulle hålla innan den åter skulle behöva lagas. Fair enough, tänkte jag.

Eftersom han höll till i Solna på förmiddagarna, men befann sig i rörelse på eftermiddagarna, bestämde vi att jag skulle höra av mig på lördagen när han ändå skulle in till stan någon gång under dagen. Allt gick smidigt, lördagen kom och ånyo ringde det på dörren. Där stod han och hade lampan i handen. Arbetet kostade “en trehundring” och något kvitto var det aldrig någon diskussion om. Lampan skulle nu vara hel och jag skulle bara behöva skruva tillbaka den i väggen. Ärendet var slutfört. Ingemar Sundén gick ut genom dörren.

När jag skulle ansluta sladdarna gick det en propp. Det gjorde det tre gånger till innan jag gav upp. Så för tillfället har jag inget ljus i badrummet, men jag tror ändå att själva lampan är hel och fungerar. Det är bara jag som inte är så bra på att ansluta el. Ingemar Sundén har jag den största tillit till. Ingen skugga ska falla över honom.

3 thoughts on “Ingemar Sundén

  1. Om det här var under lördags eftermiddagen/lördagskvällen, är du då medveten om att det var flera strömavbrott efter varandra i staden?

    (Och herr S verkar synnerligen bra)

  2. Lördag lunch. Faktiskt tittade jag ut i trapphuset, där det till min besvikelse var full belysning.

    Om det i eftermiddag/kväll uppstår nya strömavbrott i staden, är det möjligt att jag bör hållas ansvarig för dem. I så fall skulle jag härmed vilja frånsäga mig allt ansvar. Jag försöker bara få lite ljus i mitt badrum.

  3. Mycket riktigt. Ingemar Sundén hade gjort ett gediget jobb. Själv behövde jag hjälp av Far (som på ett mycket stabilt sätt höll ficklampa och badrumslampa medan jag skruvade) för att återinstallera min badrumslampa.

    Men nu lyser den. Och oj, vad nöjd jag är!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *