Perspektivbyte

Expressen.se 2008-12-26 12:30

Vänta nu, vem var det egentligen som gjorde vad här? Det är först när man har läst artikeln som det framgår att rubriken och underrubriken handlar om lite olika människor.

De som står överst berättar om att det finns en gärningsman, som skjutit sin dotters ex[pojkvän]. Fortsätter man läsa verkar det som att denne skarpskytt skulle hämta sitt barn, förmodligen denna dotter, på en julfest i natt. Därefter får man reda på att han i sin tur blev skjuten i bröstet.

Men så var det inte. Det var expojkvännen som skulle hämta barn, det vill säga barnbarnet till gärningsmannen. Expressen byter alltså perspektiv under den nanosekund som förflyter mellan läsningen av rubrik och underrubrik.

Jag tycker det är förvirrande. Med så här luddiga rubriker måste jag läsa artiklarna och det har jag ingen lust med. Nä, förstasidan ska räcka för att jag ska ha “läst Expressen idag”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *