Hjälp!

21:30 fredagar i TV4

Inte roligt. Sveriges humorelit (Kyle, Rheborg, Glans, F. Herngren m.fl.) har sammanförts för att göra stor komik och så blir det bara dåligt.

Konceptet verkar vara en kopia av “Kvarteret Skatan” från SVT; det är ett ustuderat persongalleri med extrema karaktärer, det är snabba klipp och tvära kast; det är ett skruvat manus och udda situationer. Men där Kvarteret lyckas med smarta vändningar och visar upp ett imponerande smidigt samspel mellan skådespelarna, blir Hjälp bara ett fladdrigt mischmasch av visserligen skickliga humorister, men som aldrig riktigt kommer till sin rätt.

Jag tror det beror på ett uselt manus. Det är inte tillräckligt genomtänkt, utan bara slarvigt ihoprafsat med förhoppningen att skådespelarnas talang ska göra resten. Kanske blir programmen bättre allt eftersom, men jag har inte särskilt stora förväntningar. Det som är synd, är att man anar att de inblandade själva har haft hur roligt som helst under produktionen.

Det är som ett humorns Real Madrid. De allra bästa samlas för att skapa magi – alla förutsättningar finns – och resultatet blir en katastrof.

—–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *