Läskmugg

I förra veckan var jag på Willys och köpte en tvålitersflaska med Eldorados Cola Light hit till jobbet, eftersom den kostade ungefär lika mycket som en burk. Den smakade förfärligt, tyckte jag då. Förmodligen berodde det mest på att den inte var iskall, utan hade ungefär samma temperatur som luften inne på Willys. I framtiden kommer jag undvika rumstempererad fulcola.

Efter att ha stått i redaktionens kylskåp över helgen togs flaskan fram igår igen. Nu var den betydligt godare och kom upp i en tvåa på en femgradig smakskala. Förresten har jag kommit fram till att jag ska börja dricka den istället för kaffe. Den ser ju ut som kaffe. Kollegerna kommer tro att det är kaffe. Min teori är nämligen att det är socialt viktigt att dricka samma sak som de andra. Vi tedrickare bemöts ibland av subtilt höjda ögonbryn.

“Här sitter vi och dricker kaffe”, ska jag säga när vi sitter i något möte. Jag ska smutta på min mugg med fulcola och låta blicken nervöst flacka runt bordet för att se om någon genomskådar min bluff. För det mesta dricker jag annars te istället för kaffe, men nu har jag alltså utökat dryckesfloran med ytterligare ett alternativ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *