5-1 mot Hammarby

Lätt inspirerad av blogg-boken “Konsten att förlora” tänker jag göra ett försök att följa Brommapojkarnas framfart i årets Allsvenska. Det handlar om att älska ett fotbollslag i med- och framför allt motgång. Men jag tänker inte bli så bitter som Hård. BP har så lite att förlora och så mycket att vinna.

Hittills har försäsongen varit angenäm. Guterstam uttagen i B-landslaget och 0-0 i första träningsmatchen mot Djurgården före 6-1-vinsten mot Sylvia. Ikväll small det till mot stackars Bajen och det stod 5-0 till BP (jo, faktiskt) efter 18 minuter. Matchen slutade 5-1. Själv var jag för snål och bekväm för att betala 40 kronor i kylan på Stadshagen, men i efterhand ångrar jag mig.

I år är det bara ett lag som åker ur Allsvenskan. Det skulle faktiskt förvåna mig om det blir BP. De där pigga ungdomarna påminner lite om Arsenals yngre garde. De springer och springer och är kvicka och orädda. Det gillar jag!

Något säger mig att vinsterna med 5-1 kommer att varvas med lika häpnadsväckande förluster. Stabiliteten är lite bristande; redan i förra årets Superetta fanns det rejäla bottennapp. Men satan vad kul det ska bli i år! BP i Allsvenskan!

—–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *