Testikelhysteri

Utifrån Expressens rapportering från världen, verkar det ha utbrutit en epidemi bland svenska idrottsmän och deras pungar. Först läser jag att handbollsspelaren Arrhenius missar en match efter problem mellan benen. Sen är det nyheten om att fotbollsspelaren Sloth är nyopererad för cancer i samma region. Men den stora rubriken är att skidåkaren Södergren riskerar att missa hela säsongen efter en liknande operation.

Vad är det som händer? Tre pungrelaterade åkommor kablas ut under samma dag. Som om detta inte vore nog finns även en historisk eller populärvetenskaplig artikel på samma tema. På samma dag.

Kanske håller pendeln på att slå tillbaka mot bröstfixeringen i samhället. Det är Rosa Bandet. Det är nipslipsar på nöjessidorna. Det är implantat som sätts in och tas bort. Rubriker varje gång.

Men nu verkar Expressen ha hittat en ny och fräsch – nåja – manlig motsvarighet att skriva om. Jag är försiktigt positiv till initiativet och ser med spänning fram emot hur övriga medier kommer att fortsätta bevakningen.

Pung är kung!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *