Rubrikmystik

Jag måste höja på ögonbrynen åt rubriken till den här DN-artikeln som handlar om att man bör göra säkerhetskopior av sin hårddisk:

Gör inte en Carrie

Ingenstans i artikeln nämns någon “Carrie” och det finns ingen faktaruta som definierar “att göra en Carrie”. Jag googlar och hittar det här som handlar om att shoppa i New York och det här som handlar om att arbeta på en bärbar Mac.

Det verkar obegripligt, men googleträffarna för mig ändå på rätt spår. Plötsligt drar jag mig till minnes ett avsnitt av “Sex and the city” där rollfiguren Carrie Bradshaws hårddisk kraschar. Mycket riktigt. Efter någon halvtimmes googlande har jag kommit fram till en möjlig lösning till mysteriet med den minst sagt kryptiska rubriken.

Men vilka förkunskaper tycker egentligen Dagens Nyheter att man ska ha för att begripa deras rubriksättning? Är det rimligt att referera till ett specifikt avsnitt av en amerikansk dramakomediserie i en artikel om hemelektronik?

Nej, jag tycker inte det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *