BP – Sirius 3-1 (1-0)

Det här var en bedrövlig match. Det enda positiva måste vara slutresultatet som inte alls speglar händelserna på Stadshagen vid lunchtid på lördagen. Det blev blåsigt och kallt när morgonens soliga väder successivt byttes ut mot en kolsvart himmel med en så småningom diffus nederbörd. Men blåsten och kylan kan väl ändå inte vara orsakerna till den låga kvaliteten på BP:s spel.

Matchen började annars bra, med stort spelövertag och mål efter tio minuter. Ett överlångt inlägg från vänsterkanten möttes perfekt av högeryttermittfältare Zatara i ett anfall som var nästan en kopia av ett av målen mot Gefle. Men efter någon kvart inleddes en allt djupare svacka för hemmalaget. Plötsligt var spelövertaget borta och matchen mot ett lag som håller låg Superettan-klass var helt jämn. Särskilt många målchanser var det inte tal om och när halvleken var slut hade lagen nog haft ungefär lika många. Poppen i målet höll dock nollan och stod för en stabil insats. Som tack för det, blev han utbytt i halvtid.

Andra halvlek var väl tio minuter gammal när Sirius tilläts kvittera genom ett frisparksinlägg som gick direkt i mål. Jag tycker att BP ibland visar prov på en fruktansvärt låg lägstanivå. Det är inte okej att släppa in såna mål och även andra misstag gjordes, även om de inte blev så fatala idag. Med kvarten kvar lyckades BP i alla fall att sätta ett par bollar (Janne Berg och Arash) och rädda eftermiddagen.

Men att inte totalmosa ett lag av Sirius standard (med all respekt) tyder på svaghet. Den första kvarten var det klasskillnad och det förvånar att den inte kunde bibehållas längre än så. Det var längesen jag såg ett så slarvigt, ofokuserat och ointresserat BP. Så fort ledningsmålet kom, verkade spelarna mentalt redan befinna sig på Cyperns strand, trots att träningslägret där inte börjar förrän om ett par dagar. Usch. I halvtid fick man chansen att snacka ihop laget och komma ut som ett helt nytt manskap till andra – men icke. Spelet fortsatte på samma låga nivå, trots (eller på grund av) ett flertal byten.

Noterbart är att lagkamraterna inte sätter särskilt stort värde på läkarstudent Guterstams civila framtid. Med så många höjdbollar som idag riktades mot stackarens huvud, är risken stor att ett ansenligt antal av hjärncellerna har nickats bort vid säsongens slut. Anatomikunskaperna från de inledande kurserna på KI kommer att vara som bortblåsta.

Noterbart är också att Arash Talebinejad gjorde mål idag. Han fick öppet mål på en målvaktsretur och gjorde inget misstag. Men om han gör fler mål än så i Allsvenskan i år blir jag oerhört förvånad. Då äter jag nog upp min hatt.

Noterbart 3, apropå hatt. Stefan Söderberg stod också och huttrade på Stadshagen. Den hesa stämman saknar motstycke i fotbollssverige. Förresten var det ett under att hatten inte blåste av i snålblåsten. Han kanske tejpar fast den.

Slutligen kan noteras att BP gjort klart med en ny spelare: Imad Chhadeh från Åtvidaberg (via Norge). Med all respekt för vänsterback Bergs mål idag, är det nog på den positionen som laget behöver förstärkning. En känslig vänsterfot sägs nyförvärvet ha och det låter mycket välbehövligt. Välkommen!

—–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *